Dissabte 10 de maig a les 11 h, unes 200 persones van confluir al carrer Alt de Pedrell, 81-101, per donar suport a la trobada festiva organitzada per la plataforma “Salvem el patrimoni, Salvem la Selva”, una iniciativa veïnal contra l’atemptat ecològic a la Font d’en Fargues i el Guinardó. L’acte, organitzat per la plataforma on conflueixen diverses entitats del barri –entre elles El Pou – Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada, l’Associació de Veïns de Font d’en Fargues i altres col·lectius ecologistes–, es va celebrar amb un ambient molt festiu i familiar.
La jornada va començar amb un breu manifest en què es va exigir la preservació d’espais verds i la creació d’un refugi climàtic a la zona, reivindicant menys contaminació i la recuperació dels jardins històrics. Després, la desfilada i cercavila amb tabals van omplir el carrer de música i color, atrets per famílies amb infants, gent gran i joves veïns decidits a unir-se en aquesta causa comuna. Els tallers infantils, ubicats a la plaça d’accés van ser un dels reclams principals, permetent als més petits aprendre a estimar la natura mentre creaven cartells i dibuixos amb missatges ecologistes.
Durant el matí, totes les persones assistents van poder compartir un aperitiu i vermut amb música generant un ambient de germanor i complicitat veïnal. Aquesta atmosfera distesa va permetre que la reivindicació ecologista es visqués amb un to lúdic: entre rialles, música i cançons tradicionals, es van recollir propostes per fer de la Selva un pulmó verd amb nous jardins i un parc infantil que asseguri espais de joc segurs per a tota la família. Els organitzadors van destacar la importància de la unió de totes les entitats del barri, sense les quals no hauria estat possible mobilitzar tantes persones en contra de l’amenaça ecològica que afectaria el patrimoni natural.
En finalitzar l’acte, els portaveus veïnals van agrair la presència de tots els participants i van recordar que la lluita per protegir la Font d’en Fargues i el Guinardó ha de continuar més enllà de la festa. Amb una crida a la participació ciutadana, van animar tothom a mantenir viva aquesta mobilització: “Si el nostre barri es converteix en un espai de convivència saludable, amb més verd i menys contaminació, guanyem tots –menuts i grans– una millor qualitat de vida”. Amb aquesta bona acollida i esperit comunitari, la trobada “Salvem el patrimoni, Salvem la Selva” s’ha consolidat com un punt de partida per a noves accions que garanteixin la protecció del nostre entorn.